Članovi udruge Trokut mladih Kaštela su u petak, 28. kolovoza, organizirali četvrtu od ukupno šest radionica projekta „Stari uče mlade“, a tema je bila šivanje kako su to radile naše bake.

U Lovačkom domu u Kaštel Lukšiću okupilo se petnaest polaznika, a uloga učiteljice ovog je puta pripala gospođi Dini Andjelinović. Gospođa Dina je na početku radionice izložila neke od svojih brojnih prekrasnih radova, što je izazvalo vidno oduševljenje od strane polaznika, a uz to je i održala kratko uvodno predavanje ispričavši prisutnima kako je sve izloženo napravljeno s puno truda, ljubavi i gušta i da je svaki komad za nju neprocjenjiv. Iako smo možda naviknuli na jedan tradicionalni način korištenja tehnika kukičanja, pletenja i šivanja, Dina je kroz neke svoje uratke pokazala da se ne svodi sve na šalove ili „miljetiće“, već da se uz malo uloženog truda i mašte može izraditi prekrasan nakit ili ukrasi.

U odnosu na dosadašnje radionice ova radionica je prva na kojoj su cijeli rad obavljali i predavačica i polaznici zajedno, a budući da su svi polaznici bili početnici, gospođa Dina je svakom od njih pružila puno pažnje i pomoći kako bi savladali osnovne bodove. Dva sata kukičanja začas je prošlo, a nakon toga je Dina pokazala i osnove pletenja vunom te je ova radionica od gotovo tri sata bila i najduža dosad. Na kraju radionice Dina i njeni učenici bili su složni – ova radionica definitivno treba dobiti svoj nastavak! Hvala lukšićkim lovcima koji su po tko zna koji put ljubazno ustupili Trokutu svoje prostorije.

Ukoliko biste željeli da se neke već održane radionice ponovno održe, izrazite nam svoje želje i prijedloge na tmkastela@gmail.com ili na facebook stranici Udruge. Također ne zaboravite da su ispred nas još dvije nove radionice – vinarstvo i vinogradarstvo te maslinarstvo, a detalje vam javljamo uskoro!

Photo 28  fedfaw Photo 28.08.2015. 17 10 36Photo 28rwerwq