Nastupom zadarskog hip hop-ska-reggae benda Postolar Tripper završile su 5. jubilarne Kaštelanske rock večeri. U dvije večeri okupilo se preko tisuću ljudi uz nastup sedam bendova, a zaključak je da želja udruge Trokut mladih Kaštela za promocijom rock kulture u gradu čiji se ljetni društveni život svodi na ribarske fešte ima smisla, važnosti i da itekako nailazi na plodno tlo.

Prva večer održana je 07. kolovoza na plaži pored Lovačkog doma u Kaštel Lukšiću. I mladi i stari, koji su dupkom ispunili plažu, guštali su u nastupima već poznatog im Merkura te novih mladih rock snaga Go Lilly i La Volpe koji su svojim energičnim nastupima, obradama i autorskim pjesmama, napravili sjajnu atmosferu tako da nitko nije mario za grmljavinu i poneku kap kiše koja je cijelu večer prijetila.

Drugu večer, 08. kolovoza, bina je premještena na lukšićki porat, a nakon malog kašnjenja prouzrokovanog tehničkim problemima večer je otvorio solinski bend Sila Nečista koji je Kaštelanima poznat od 3. K.R.V.-i. Solinjani su na sjajan način otvorili večer zabavljajući publiku svojim šaljivim pjesmama kao što je „Volim da se sportski oblačim“, u isto vrijeme imajući na sebi vojničke prsluke. Nakon njih nastupio je splitski Ultimatum, bend mnogima poznat s moto partyja koji je na sceni već 14 godina. Potom su se na binu popeli sve poznatiji riječki rockeri Manntra koji su publiku „nabrijali“ svojom glazbom koju karakterizira žestoki rock zvuk s elementima elektronske glazbe, etna i folka, a najveće oduševljenje izazvale su CMC senzacija „Kiša“ te obrada Prodigyjevog hita „Omen“. Vrhunac večeri i cijele 5. K. R.V.-i bio je zadarski bend Postolar Tripper. „Na rubu ponora“, „Nataša“, „Tužna priča o selu“ (poznata i kao „Koga, čega? Janjetine!“) samo su neki od brojnih hitova na koje je publika odgovorila tako da je to na kraju postao pravi interaktivni nastup uz zajedničko pjevanje, skakanje te neizostavni bis.

Nakon pet godina željeli bismo izdvojiti jedan internet “trenutak” i reći poneko hvala, ali i ispričati se za određene propuste koji su bili očigledni već u prvim taktovima druge večeri.

Kao što ste primijetili, zbog stvari koje su bile izvan kontrole organizatora, udruge Trokut mladih Kaštela, poprilično su kasnile tonske probe kao i ukupna manifestacija koje je trebala početi u 21:00 sat. Bend Ultimatum zbog tehničkih nedostataka razglasa uštimavao se tek tokom samog koncerta – ne njihovom krivicom. Zbog toga nam je naiskrenije žao. Također, sami zvuk nije bio na razini kvalitete kakva se očekuje od manifestacije koja traje već pet godina, a za loš zvuk na glazbenom koncertu ne postoji opravdanje i nećemo ga pokušati dati. Učimo na vlastitim greškama i obećajemo publici i bendovima da se ova greška naprosto više neće ponoviti. Ispričavamo se također i zbog drugog šanka gdje su se pekli ćevapi i točila piva. Vlasnik obližnjeg kafića odlučio je, našem protivljenju unatoč, proširiti kako svoj šank tako i usluge. Nekoliko puta smo preko razglasa pokušali skrenuti pozornost na činjenicu da je Laško pivo službeno pivo organizacije.

Sada kada smo to riješili zahvalili bismo se svima koji su nas podržavali ovih 5 godina. Iskreno hvala svim našim sponzorima: gradu Kaštelima, županiji Splitsko-dalmatinskoj, tvornici Cemex, Zračnoj Luci Split kao i konobi Intrada koja je nahranila bendove te Lovačkom domu u Kaštel Lukšiću koji su nam ustupili svoje prostorije. Hvala i Portalu Grada Kaštela te Nautic Radiju Kaštela jer nas redovito prate i sve zainteresirane na neki način izvještavaju o pulsu urbane kulture u našem gradu. Hvala i bendovima koji su nas pratili kroz ovih 5 godina (Benny Lava, Merkur, Tvrtko Stijena Sekstet, Invictus, Continuum, Antibiotik, L’Kok, Revolted, Last Man Standing, Stimulans, Pero Deformero, Hangin’ Village, Flying Head, Mjesni Odbor, Elemental, Janina, Mondo Kick, Dalmoši, Mesmera, Sila Nečista, Brkovi, Billie Joan, Film Noir, Velox, Miki Solus, M.O.R.T., Prevail, Mr. Wolf, Shewa, Ti Ritu Piri Pip, La Volpe, Go Lilly, Ultimatum, Manntra i Postolar Tripper) uz iskrenu nadu da smo zadovoljili sve Vaše kriterije i, što je još važnije, uspjeli Vam pomoći prenijeti Vašu poruku nekoj „novoj” sredini – zato i postojimo. Hvala i svim volonterima Udruge Trokut mladih Kaštela koji već pet godina rade ogroman posao čistom snagom volje s motivacijom da promijene imidž sredine u kojoj žive. Za kraj hvala Vama – publici, ekipi koja je pokazatelj da Kaštela nisu samo pištolji i cajke te da u ovom gradu možda ima i neka nova, drugačija “KRV” od one koju smo navikli gledati u novinama kada se spomene naš grad.

Hvala Vam svima za ovih odličnih pet godina, veselimo se svim budućim izazovima i događajima pred nama koje ćemo proći zajedno.

A ako želiš biti dio K.R.V.-i ovog grada, priključi se i pomozi nam u stvaranju sredine koje se nećeš sramiti.

Galeriju slika pogledajte ovdje

IMG_2112_1080x720       IMG_2240_1080x720

IMG_2353_1080x720      IMG_2614_1080x720

Categories: Uncategorized