U subotu, 19.12.2015.  u 16.30 h, udruga Trokut mladih Kaštela provodi šestu radionicu projekta „Stari uče mlade“ na temu vinarstva i vinogradarstva.

Podsjetimo, glavni cilj projekta, kojeg organizira i provodi udruga Trokut mladih Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, je približiti mladima određene tradicionalne vještine kao što su povrtlarstvo, ljekovito bilje, spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, šivanje, maslinarstvo te vinogradarstvo i vinarstvo. Voditelji radionica su umirovljenici koji će svoja znanja i vještine prenijeti mladima u svojim domovima ili poljima u ciklusu od 6 predavanja i radionica.

Šesta radionica na temu vinarstva i vinogradarstva održat će se u subotu, 19.12.2015. u 16.30 h u prostoriji udruge Trokut mladih Kaštela (parking Ribole, iza pošte u Kaštel Gomilici). Predavač će polaznike radionice informirati o vrstama grožđa koje su karakteristične za kaštelansko podneblje, o štetočinama u vinogradu, o načinu sadnje vinove loze, o vremenu branja grožđa, preradi grožđa te o tome kako se dolazi do finalnog proizvoda-vina.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na predavanju se mogu prijaviti na e-mail Udruge tmkastela@gmail.com i poslati pitanje u vezi teme na koje će predavač s zadovoljstvom odgovoriti.