U petak 28.kolovoza, udruga Trokut mladih Kaštela provodi četvrtu radionicu projekta “Stari uče mlade” i to na temu šivanja kako su to radile naše bake.

Ovo je, da podsjetimo, četvrta od ukupno šest radionica. Glavni cilj projekta je mladima približiti određene tradicionalne vještine i vrijednosti, a cijelu provedbu udruga Trokut organizira pod pokroviteljstvom Grada Kaštela. Dosad provedene radionice su povrtlarstvo, ljekovito bilje i spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, a preostale dvije tiču se vinogradarstva i vinarstva te maslinarstva. Voditelji radionica su starije građanke i građani Kaštela koji predavanja i pokazne vježbe održavaju u svojim domovima, poljima ili na nekoj trećoj lokaciji koja je u duhu tematike pojedine radionice.

Četvrta radionica održat će se u petak, 28. kolovoza 2015. u prostorijama Lovačkog doma u Kaštel Lukšiću (pored kafića „Ostrog“), s početkom u 17 sati.

Voditeljica radionice će polaznicima pokazati osnove šivanja, pletenja i kukičanja, pokazat će im neke od svojih brojnih prekrasnih rukotvorinate ih naučiti kako da primijene naučeno i izrade neko svoje remek-djelo i kako npr. kako ukomponirati čipku ili vunu pri ukrašavanju odjeće i modnih dodataka ili pri izradi nakita.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti preko službenog e-maila tmkastela@gmail.com ili facebook stranice udruge Trokut mladih Kaštela.

Svi prijavljeni će biti naknadno obaviješteni o detaljima radionice, a sav radni materijal je osiguran od strane organizatora.

Broj prijava je ograničen, stoga se prijavite što prije!