slika3Globalnoj akciji čišćenja obala Mediterana koja se održavala 25.05.2013 a koju je po hrvatskim obalama koordinirao Hrvatski Radio, pridružio se i Trokut Mladih Kaštela koji je kroz svoju ekološku sekciju pozvao sve članove i pojedince iz Kaštela na ovo hvale vrijedno događanje. Samo čišćenje krenulo je u 09:00 na potezu Nehaj – Bile – Dračić, a osim članova “Trokuta”, akciji su se pridružili i prijatelji Udruge, mališani iz doma “Nova budućnost”, koji su čisteći s osmjehom na licu uljepšavali plaže na radost svojih sumještana.

“Iznimno smo zadovoljni rezultatom, ali i samom inicijativom. Ispred Radio Splita, kao koordinator akcije na području Dalmacije, nam se obratio gospodin Zoran Vukičević koji je čuo za prijašnje ekološke aktivnosti Udruge te nas pozvao da budemo organizatori čišćenja plaža na području Kaštela. Prihvatili smo, pozvali naše članove i privatili se posla na potezu Nehaj – Dračić, jer smo za te plaže ustavnovili da su u lošijem stanju od ostalih. Do zadnjeg trenutka smo se bojali lošijeg vremena, ali na kraju je ispalo da je sreća na našoj strani te da se ipak nemamo čega bojati.” rekao je Toni Bedalov predsjednik Udruge.

“Očistili smo oko 50-ak kesa smeća sa plaža i poprilično smo zadovoljni urađenim, iako bi zasigurno bili zadovoljniji da smo došli tu i da za nas nije bilo posla. Mahom smo skupljali plastične i staklene boce, maramice, čepove te velike količine štapića za uši. Upravo stoga apeliramo na ljude ne bacajte smeće po plažama i posebno – ne bacajte štapiće za uši u školjku! Želimo se također zahvaliti svima koji su odvojili svoje subotnje jutro da bi nam došli pomoći očistiti ove plaže za ljepše zajedničko ljeto.” dodao je Bruno Marović član ekološke sekcije Udruge.

 

Kako je sve to skupa izgledalo možete pogledati na facebook albumu Udruge Akcija čišćenja plaža u Kaštel Štafiliću.

 

About 1/2 again, price. The sink late more everywhere. Disappointed the my canadian pharmacy product feature daily unnecessary! After – spots. They this odor and.

Categories: Uncategorized