U nedjelju, 7. lipnja 2015. s početkom u 18 sati održano je i drugo predavanje/radionica u sklopu projekta „Stari uče mlade“ s temom ljekovitog bilja.

U parku Vitturi u Kaštel Lukšiću okupilo se gotovo trideset što starijih, što mlađih prijavljenih, redom „naoružanih“ rokovnicima i kemijskim olovkama kako bi zabilježili svaku zlata vrijednu riječ ljubazne predavačice, gospođe Kate Bogić. Kako bi što vjernije dočarala mirise, teksturu, a ponekad i okus, vrijedna gđa. Bogić je iz svog vrta donijela brojne svježe ubrane uzorke biljaka kao što su tušt, kopriva, aloe vera, sljez, hren, ljupčac, origano, matičnjak i brojne druge. Predavačica je savjetovala koje biljke je bolje kuhati, a koje jesti sirove, koja su ljekovita svojstva pojedinih biljaka, kako se pripremaju kreme, likeri, rakije, masti, zimnica te slatki voćni sirupi. Što je predavačica više pričala, to su prisutni imali više pitanja, tako da se društvo razišlo tek kad je pao mrak, složno u ideji da bi valjalo još koji put „ugnjaviti“ gospođu Katu i to za terensku nastavu ako bude moguće.

Na kraju je predavačica svakom polazniku poklonila po bočicu ljekovitog ulja, nakon čega su svi redom otvarali svoje bočice i divili se mirisima. Fotografije u nastavku članka dovoljan su dokaz da se ne zna je li u predavanju više uživala učiteljica ili njeni učenici. Ekipa iz Trokuta mladih Kaštela poziva i one koji su bili na dosadašnjim radionicama kao i one koji nisu da nastave pratiti ovaj hvalevrijedan projekt kako ne bi propustili ostale radionice, kao ni moguću ponovnu suradnju s gospođom Bogić!