dubioza_kolektivDa Dubioza kolektiv 01.03. nastupa u splitskoj areni i nije novost, s obzirom da smo dugo čekali na njihov nastup u Splitu a same najave koncerta su počele dosta rano (što i nije uobičajeno za bend iz regije), s osmijehom na licu možemo reći „Dobrodošli“! U Spaladium Areni najavljena je peterosatna svirka a pored popularne Dubioze nastupit će još i beogradski S.A.R.S. te zagrebački Brkovi, što samo potvrđuje da će to biti jedan od najboljih koncerata ove godine u Splitu.

Dubioza kolektiv bend je iz Bosne i Hercegovine. Njihova autorska glazba spoj je hip-hopa, regge-a, dub-a, rock-a i bosanskog folklora. Svojim tekstovima progovaraju o problemima u Bosansko-Hercegovačkom društvu ali pokazuju i ostatku svijeta da na Balkanu postoji život koji se ne podudara sa stereotipima koje ostala društva imaju o nama. Svojom glazbom promiču mir, razumijevanje i toleranciju, oštro kritizirajući nacionalizam i nepravdu, a političko angažiranim tekstovima pogodili su u srž regionalnih zbivanja pa su tako stekli publiku u cijeloj regiji.

S.A.R.S.-ovci (Sveže amputirana ruka Satrianija) su do sada dobro primani kod splitske publike, svojim koncertima u klubovima Quasimodo i O’Hara više su puta pokazali da znaju rasplesati publiku dok su fanovi u glas pjevali sve njihove pjesme. Brkovi su na prošlogodišnjim Kaštelanskim rock večerima dokazali da ih je kaštelanska publika itekako željna, a svi kojima je njihov nastup u Kaštelima bio prekratak i raspoloženi su za još dobre zezancije, 01.03. pravac Spaladium Arena!

Ukoliko još niste kupili kartu za koncert, požurite, ostalo ih je još malo. Za one koji pak žele okušati sreću i osvojiti karte za koncert ili čak upoznati članove Dubioze kolektiv, napominjemo da je akcija snimanja videa dobrodošlice bendu još uvijek otvorena. Prema uputama incijatora akcije, video treba biti duhovit, kreativan, zabavan, seksi, uzbudljiv i originalan, a snimiti se može svakom opremom za snimanje (mobiteli, kamere) u bilo kojem trajanju. Video treba uploadati na YouTube ili Vimeo ili bilo koji internetski servis za razmjenu video sadržaja i link postati na zid Facebook eventa za splitski koncert. Video koji skupi najviše ‘likeova’ do zaključenja akcije 26. veljače osvaja ulaznice i upoznavanje sa članovima Dubioze. Drugo i treće mjesto također osvajaju karte za koncert.