I šestu godinu zaredom u Kaštelima se igrao vrhunski basket. Kultni teren za mali balun pokraj crkve u Kaštel Lukšiću u subotu 29. srpnja pretvorio se u košarkašku arenu i spremno dočekao majstore igre pod obručem. Ove godine turnir se održao u organizaciji udruge Trokut mladih Kaštela uz pokroviteljstvo tvrtke Tommy d.o.o., a još jedna promjena u odnosu na prošlu godinu je ta da je pobjednička ekipa promijenila ime. Naime, nakon što su prošle godine osvojili turnir pod imenom jednog donjokaštelanskog kafića zaraznog naziva, ove godine je ekipa u sastavu Ivan Rašetina, Nikola Roso, Ivan Ćirko i Marko Rašić do zlata stigla pod kapom lukšićkog Caffe bara Faraon.

No krenimo redom. Prvi puta u kratkoj povijesti ovog sada već tradicionalnog turnira uvedena je kotizacija od 150 kuna po ekipi, što je automatski dovelo do manjeg broja prijava. Tako je ove godine bilo samo 10 prijavljenih ekipa, od kojih su dvije odustale pred sam početak (vjerojatno prepavši se kad su vidjeli tko sve nastupa)pa se u turnir krenulo s 8 ekipa raspoređenih u dvije skupine. Članovi ekipa bili su iz Kaštela, Trogira, Solina, Splita i okolice, a međunarodnu dimenziju turniru dao je i Amerikanac Chris Wilson koji je nastupao za C.B. Brokva.

Na izvlačenju sreća se malo poigrala pa je u skupinu B smjestila ekipe koje su prošle godine osvojile prva tri mjesta (Faraon, Tommy, Dinero) te ekipu koja je 2015. osvojila turnir (Todorići, a 2015. nastupili pod imenom KTF), tako da je ova skupina odmah prozvana „skupinom smrti“. Skupinu A sačinjavale su ekipe: Big Baller Brand, Koga briga, Štemeri i C. B. Brokva.

U skupini A već je nakon dva odigrana kola bilo jasno koje su ekipe izborile prolazak u polufinale, a u zadnjem kolu u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini, ekipa C. B. Brokva pobijedila je Big Baller Brand rezultatom 21:18 i tako izbjegla okršaj s Faraonom u polufinalu.

Sukladno očekivanjima prava drama odvijala se u skupini B, u kojoj su 3 od 6 utakmica završile s jednim poenom razlike. U zadnjoj utakmici grupne faze Todorići su smogli snage da, nakon što je Tommy vodio skoro čitavu utakmicu, pred sam kraj izađu iz rezultatskog minusa i u posljednjim trenutcima dođu do pobjede od 14:13 i tako s drugog mjesta izbore ulazak u polufinale.

U prvoj utakmici polufinala ekipa Faraona je pomela Big Baller Brand sa 22:5, dok su u drugoj utakmici Todorići s nešto više muke, ali ipak poprilično sigurno, zakucali Brokvu sa 18:10. Tako se još jednom potvrdilo koliko je skupina B bila jača u odnosu na ekipe iz skupine A.

U utakmici za treće mjesto Brokva je i nakon pobjede u skupini ponovno bila bolja od ekipe Big Baller Brand sa 14:9 te zasluženo kući odnijela brončanu medalju, 150 kuna i poklon paket za svakog igrača.

Nakon dugog dana, 15 odigranih utakmica i pregršt atraktivnih poteza, malo prije 23:30 sati došlo je vrijeme za veliko finale.

Iako su pružili sve od sebe, poprilično umorni momci iz ekipe Todorići ipak nisu mogli parirati Faraonima ovoga turnira, koji su s laganih 22:9 potvrdili svoju nadmoć te još jednom pokazali da su jednostavno najbolji u ovom trenutku.Todorićima je osim medalje, poklon paketa te večere za cijelu ekipu pripala i novčana nagrada od 300 kuna, dok Faraonima ide pobjednički pehar, medalje, poklon paket i 800 kuna.

Također, i ove godine održano je natjecanje u tricama.

U prvom kolu nastupilo je 35 natjecatelja, a 7 najboljih ušlo je u finale, u kojem je mladi Mario Krešić pokazao mirnu ruku i nadmoćno u odnosu na puno iskusnije „tricaše“ te sa stopostotnim učinkom (svih 5 pogođenih trica u finalu) uzeo pehar za pobjednika natjecanja u tricama te naravno poklon paket i večeru.

Napomenimo kako su i ove godine svi gledatelji, a osobito oni najmlađi, mogli uživati u besplatnoj lutriji te uz malo sreće i spretnosti osvojiti prigodne nagrade sponzora.

Vidimo se i dogodine!

SVI REZULTATI:

 

Skupina A:                                                                                           Skupina B:

 1. Kolo:

Big BallerBrand – Koga Briga 14:7                         Tommy – C. B. Faraon 13:14

Štemeri – C. B. Brokva 14:18                                   Todorići – Dinero 16:15

 1. Kolo:

Štemeri – Big Baller Brand 10:16                             C. B. Faraon – Todorići 19:10

Koga briga – C. B. Brokva 7:20                                 Dinero – Tommy 11:21

 1. Kolo.

B. Brokva – Big Baller Brand 21:18                          Todorići – Tommy 14:13

Koga briga – Štemeri 0:21 (bez borbe)                  Dinero – C. B. Faraon 10:19

Tablica:

 1. C. B. Brokva 59:39(+20) 6               1. C. B. Faraon   52:23(+19)   6
 2. Big Baller Brand 48:38(+10) 4        2. Todorići  40:47(7)      4
 3. Štemeri 45:34(+11) 2                      3. Tommy   47:39 (+8)   2
 4. Koga briga 14:55(41)0                  4. Dinero          36:56 (20)0

POLUFINALE:

B. Faraon – Big Baller Brand   22:5B.

Brokva – Todorići                10:18

ZA 3. MJESTO:

B. Brokva – Big Baller Brand 14:9

FINALE:

B. Faraon – Todorići 22:9  

 1. C. B. Faraon: Ivan Rašetina, Nikola Roso, Ivan Ćirko i Marko Rašić
 2. Todorići: Luka Carev, Nino Pruže i Marko Stipanović
 3. C. B. Brokva: Mario Jurić, Mislav Lukač, Zvonimir Zebić i Chris Wilson
 4. Big BallerBrand: Božo Žarko, Mario Jurić i Ante Grgurević