Natječaj za vizualni identitet – 6. Kaštelanske Rock Večeri

Udruga Trokut mladih Kaštela otvorila je javni poziv za sudjelovanje na otvorenom Natječaju za dizajn vizualnog identiteta: 6. Kaštelanske Rock Večeri.

Rok za dostavu radova je 30. travnja 2016.
Objavljeno: 29. ožujka 2016.

O projektu „6. Kaštelanske Rock Večeri“

Kaštelanske Rock Večeri festival je rock glazbe koji će se 12. i 13. kolovoza održati u Kaštel Lukšiću. Festival organizira volonterska udruga mladih – Trokut mladih Kaštela s ciljem da mladim i neafirmiranim glazbenicima omogući nastup pred mnogobrojnom domaćom publikom uz bok nekima od vodećih glazbenih imena iz regije. Tako su na dosadašnjim festivalima mladi kantautori i bendovi pozornicu dijelili s Elementalom, Perom Defformerom, Brkovima, M.O.R.T.-om, Postolar Tripperima i drugima. Festival je podijeljen na akustičnu i električnu večer. Ovaj festival također za cilj ima što kvalitetnije nadopuniti ponudu večernjih izlazaka i kvalitetne zabave za mlade u Kaštelima.

Projektni zadatak – predmeti natječaja

Predmet ovog natječaja je dobivanje vizualnog identiteta 6. Kaštelasnkih Rock Večeri. Idejno rješenje treba pružiti izgled sljedećih predmeta:
– znak i/ili logotip – uz osnovne standarde: pozitiv, negativ, odnos znaka i logotipa, sustav karakterističnih boja (uporaba znaka u boji i/ili crno-bijeloj varijanti), definiciju karakterističnog pisma (primarna i eventualno sekundarna tipografija), minimalni prostor, dopuštena umanjenja, upotreba u različitim formatima / vertikalni i horizontalni – sve prikazano u svim varijantama korištenja znaka / i logotipa te ugraditi u idejno rješenje prostor za komunikaciju termina i mjesta održavanja događanja, popis izvođača te logotipove partnera i sponzora projekta
– prikaz primjene na ovim tiskanim i promotivnim materijalima: plakat (format A1), flyer (format A6), akreditacije (format A7), banner (484 x 100), majice (format A4)
– prikaz primjene u digitalnom okruženju – dovoljno je prikazati uporabu identiteta na naslovnici internetske stranice
– kratak i jasan tekstualni opis rješenja na hrvatskom jeziku

Kriteriji vrednovanja rješenja

Prilikom ocjenjivanja pristiglih radova, organizacijski odbor K.R.V.-i vrednovat će idejna rješenja koja su primjenjiva, logična, originalna, inovativna te najbolje tematski odgovaraju festivalu i njegovoj publici.
Postavljanje pitanja
Natjecatelji imaju pravo postavljati pitanja vezana uz Natječaj isključivo putem elektroničke pošte na tmkastela@gmail.com i s naznakom predmeta Natječaj za vizualni identitet – 6. Kaštelanske Rock Večeri.

Nagrade

Pobjedniku ili pobjednici natječaja dodjeljuje se nagrada od 1.000 Kn (bruto iznos).

Predaja natječajnih radova

Natječajni radovi šalju se putem elektroničke pošte na adresu: tmkastela@gmail.com uz naznaku Natječaj za vizualni identitet –­ 6. Kaštelanske Rock Večeri. Rad izabranog pobjednika postaje vlasništvo udruge Trokut mladih Kaštela koja ima isključivo pravo korištenja istoga te zadržava pravo na eventualne izmjene ukoliko organizacijski odbor to bude smatrao potrebnim.

Rokovi

Objava natječaja: utorak, 29. ožujka.
Rok za prijem natječajnih radova: subota, 30. travnja do 23:59.
Objava rezultata natječaja: do ponedjeljka, 9. svibnja u 17:00. Rezultati natječaja bit će objavljeni na službenoj stranici Kaštelanskih Rock Večeri (krv.tmk.hr), a svi sudionici rezultate natječaja će dobiti i putem elektroničke pošte, na adresu s kojeg su poslali prijavu.