Treća K.R.V.

Chill out večer

Chill out večer ovogodišnje K.R.V.-i završila je u ponedjeljak točno u ponoć, dok nas već ovog petka, 09.08.2013. očekuje nastavak i to u puno življem tonu kada će ispred lovačkog doma uz bok popularnim Brkovima nastupiti mladi demo bendovi iz Kaštela, Splita i Trogira i to redom Sebastian, Projekt Dalmoši, Mesmera, Flying Head, Tvrtko Stijena Sekstet i Sila Nečista.


Na popunjenoj plaži pored lovačkog doma u Kaštel Lukšiću ovog ponedjeljka nastupali su njemačka kantautorica Janina i kaštelansko-splitski bend Mondo-Kick. Kantautorica iz Hamburga večer je otvorila je večer kombinirajući lagane i žestoke tonove “rasturajući” pritom akustičnu gitaru. Tremu zbog svog prvog nastupa u Kaštelima razbila je s nekoliko obrada poznatih pjesama, a potom je publiku upoznala sa svojim autorskim pjesmama kako na engleskom, tako i na njemačkom jeziku. Janinu je nakon otprilike sat vremena na pozornici zamijenio duhovno scenski bend, Mondo-Kick, kojem su se u njihovoj 90-minutnoj improvizaciji pridružili gosti iz Slovenije i Argentine. Svoj nastup pokušali su nastaviti u revijalnom tonu osluškivanjem glazbenog pulsa prisutnih te međusobnom interakcijom članova benda sa ciljem izazivanja emocije kod publike – bilo da se radi o zadivljenosti ili smijehu. Na koncu, plaža puna ljudi koji su željni opuštanja, noćne baklje, “chill” glazba te ukupna atmosfera koja je vladala te večeri su svakako nešto što nemamo priliku često vidjeti u Kaštelima pa se veselimo vidjeti kamo će nas još voditi ovaj novi put Kaštelanskih Rock Večeri. Slike možete pogledati OVDJE.

Nadmašili sva očekivanja

Očekujući da će se teško nadmašiti prošlogodišnja K.R.V., sudeći po pozitivnim komentarima, ova je definitivno bila najbolja do sada. Osim posjetitelja kojih je bilo preko 1500, sama organizacija festivala stasala je u profesionalnu ekipu nekolicine mladih volontera koji već treću godinu odrađuju posao organizatora eventa.

Odabir nove lokacije bine, vrhunski razglas i rasvjeta, postavljena skela samo za scenu, odabir bendova, samo su bili mali dio faktora da treća K.R.V. uspije. „Kaštelanski Terraneo – tri stagea“ – interna šala volontera koja je povezivala šibenski festival sa Lukšićem koji je i ove godine ugostio događaj, al zajedno sa dvije ribarske večeri i još dvije bine kao i malonogometnim turnirom i sve to u 100 metara rive. I nitko nikome nije smetao, dapače, možda po prvi puta se ovako nešto dogodilo u Kaštelima.

Odličan odabir bendova

Festival su otvorili Dalmoši, kaštelanski bend, zapalivši publiku svojim tekstovima, energičnim nastupom i pirotehničkim rekvizitima. Nakon njih na scenu su stupili trogirski metalci – Mesmera. U Lukšić su donijeli kvalitetnu svirku, a osim publike koja ih već dobro poznaje, zaintrigirali su mnoge prolaznike svojim growl-om i vrhunskom glazbom. Nakon trogirskih, na red su došli splitski metalci Flying Head već dobro poznati kaštelanskoj publici. Ovi mladi i iznimno kvalitetni momci podigli su publiku na noge te opravdali status naših miljenika. Potom su se na stage popeli kambelovski instrumental bend Tvrtko Stijena sekstet. Iznimno kvalitetan bend na 3. K.R.V.-i predstavio se u novoj postavi dok je publika njihov nastup vidjela kao dobru priliku za popit piće i napraviti kratku pauzu pred nastup Sile Nečiste. S obzirom da im je zabranjeno korištenje njihovog prethodnog imena Sirova snaga, karizmatični momci su samo pod imenom Sila Nečista izveli svoje pjesme, otprije poznate publici. Zagrijali su publiku ne samo šaljivim tekstovima već i upečatljivom kostimografijom te originalnim scenskim nastupom. Za sam završetak večeri, oko 01 ujutro, pred ugrijanu publiku su stali popularni Brkovi. Opravdali su status headlinera ovogodišnjih rock večeri te su mnogobrojnu publiku koja je svaku njihovu pjesmu pjevala od početka do kraja razočarali jedino time što nisu mogli svirati do zore.

Hvala svima i vidimo se dogodine!

Veliko hvala svim bendovima, organizatoru Trokutu mladih Kaštela, Gradu Kaštela, Mjesnom odboru Kaštel Lukšić, lovačkom društvu Kaštilac, Cemex-u i Zračnoj luci Split. Posebno hvala ide našim prijateljima i vanjskim suradnicima Branku Majiću, Patriku Grguriću, Branku Dujiću, Gavrilu Masnikoviću, Marku Ujeviću, Mirku Katiću, Anti Sunari i udruzi Duga.

Foto galerije s druge večeri K.R.V.-i pogledajte u albumu na našoj Facebook stranici te na Facebook stranici Portala Grada Kaštela.