Recenzija


IMG_2592_1080x720

Nastupom zadarskog hip hop-ska-reggae benda Postolar Tripper završile su 5. jubilarne Kaštelanske rock večeri. U dvije večeri okupilo se preko tisuću ljudi uz nastup sedam bendova, a zaključak je da želja udruge Trokut mladih Kaštela za promocijom rock kulture u gradu čiji se ljetni društveni život svodi na ribarske fešte ima smisla, važnosti i da itekako nailazi na plodno tlo.

Prva večer održana je 07. kolovoza na plaži pored Lovačkog doma u Kaštel Lukšiću. I mladi i stari, koji su dupkom ispunili plažu, guštali su u nastupima već poznatog im Merkura te novih mladih rock snaga Go Lilly i La Volpe koji su svojim energičnim nastupima, obradama i autorskim pjesmama, napravili sjajnu atmosferu tako da nitko nije mario za grmljavinu i poneku kap kiše koja je cijelu večer prijetila.

IMG_1866_1080x720

IMG_1916_1080x720

Drugu večer, 08. kolovoza, bina je premještena na lukšićki porat, a nakon malog kašnjenja prouzrokovanog tehničkim problemima večer je otvorio solinski bend Sila Nečista koji je Kaštelanima poznat od 3. K.R.V.-i. Solinjani su na sjajan način otvorili večer zabavljajući publiku svojim šaljivim pjesmama kao što je „Volim da se sportski oblačim“, u isto vrijeme imajući na sebi vojničke prsluke. Nakon njih nastupio je splitski Ultimatum, bend mnogima poznat s moto partyja koji je na sceni već 14 godina.

IMG_2160_1080x720

IMG_2234_1080x720

Potom su se na binu popeli sve poznatiji riječki rockeri Manntra koji su publiku „nabrijali“ svojom glazbom koju karakterizira žestoki rock zvuk s elementima elektronske glazbe, etna i folka, a najveće oduševljenje izazvale su CMC senzacija „Kiša“ te obrada Prodigyjevog hita „Omen“. Vrhunac večeri i cijele 5. K. R.V.-i bio je zadarski bend Postolar Tripper. „Na rubu ponora“, „Nataša“, „Tužna priča o selu“ (poznata i kao „Koga, čega? Janjetine!“) samo su neki od brojnih hitova na koje je publika odgovorila tako da je to na kraju postao pravi interaktivni nastup uz zajedničko pjevanje, skakanje te neizostavni bis.

 


IMG_2385_1080x720