Prva edukacija „Mlad si?Volontiraj!“ provest će se na Međuđarodni dan volontera 5. prosinca 2015. od 17.00 do 19.00 h u Info centru mladih Kaštela u Kaštel Gomilici (u prostoru na parkingu Ribole, iza pošte u Kaštel Gomilici).
Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je Međunarodni dan volontera 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak kojem je cilj učiniti sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.
Cilj edukacije je informirati mlade o osnovnim pojmovima vezanim za volontiranje, temeljnim načelima, vrijednostima i važnosti volontiranja te o njihovim pravima i obvezama kroz analizu Zakona o volonterstvu. Predavačice će nas također provesti kroz svoje bogato iskustvo volontiranja ne bi li potaknuli mlade ljude na volontiranje koje je vrlo značajno kako za pojedinaca tako i za društvo te je obvezna preporuka za daljnje zapošljavanje.