U petak 24. srpnja, udruga Trokut mladih Kaštela provodi treću radionicu projekta „Stari uče mlade“ na temu spravljanja autohtonih kaštelanskih jela.

Podsjetimo, projekt kojeg organizira i provodi udruga Trokut mladih Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, za glavni cilj ima mladima približiti određene tradicionalne vještine kao što su maslinarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, povrtlarstvo, ljekovito bilje, šivanje kako su to radile naše bake i spravljanje autohtonih kaštelanskih jela. Svoja znanja i vještine stariji će u ciklusu od 6 predavanja i radionica prenositi mladima, a voditelji radionica su umirovljenici koji će predavanja i pokazne vježbe održati u svojim domovima ili poljima, ovisno o tematici.

Treća radionica na temu spravljanja autohtonih kaštelanskih jela održat će se u petak 24. srpnja 2015. u prostorijama HGD „ZRINSKI“ Donja Kaštela u Kaštel Starom s početkom u 17 sati.

Voditeljica radionice će svim polaznicima pokazati koja su to autohtona kaštelanska jela i kako se spravljaju, na koji način su kuhale stare Kaštelanke i brojne druge zanimljivosti, te će ujedno sve polaznike upoznati s nekim davno zaboravljenim receptima. Voditeljica će nam pripremiti jelo od boba, sipe te arancine i ušećerene bajame.

arancini-c2e5ea692660d792c3f2b135692bd4d5_header  usecereni-bademi-naslovnica

Svi zainteresirani za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti putem službenog maila Udruge tmkastela@gmail.comili facebook stranice udruge Trokut mladih Kaštela ili na mob: 097/7044438, a svi prijavljeni će naknadno biti obaviješteni o detaljima radionice. Broj prijava je ograničen.