U organizaciji udruge Trokut mladih Kaštela ovoga vikenda održana je zadnja radionica iz ciklusa od šest  radionica projekta „Stari uče mlade“, na temu vinarstva i vinogradarstva.

Podsjetimo, glavni cilj projekta, kojeg organizira i provodi udruga Trokut mladih Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, je približiti mladima određene tradicionalne vještine kao što su povrtlarstvo, ljekovito bilje, spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, šivanje, maslinarstvo te vinogradarstvo i vinarstvo. Voditelji radionica su umirovljenici koji će svoja znanja i vještine prenijeti mladima u svojim domovima ili poljima u ciklusu od 6 predavanja i radionica.

Zadnja radionica održana je u subotu 19.12.2015. godine online casino u prostorijama udruge Trokut mladih Kaštela s početkom u 16.00 h i trajala je oko 2 sata. Predavač, nagrađivani vinar gospodin Joško Pensa, govorio je o vrstama grožđa koje su karakteristične za kaštelansko podneblje, o štetočinama u vinogradu, o načinu sadnje vinove loze, o vremenu branja grožđa, preradi grožđa te o tome kako se dolazi do finalnog proizvoda-vina. Naučio nas je također i nekim trikovima kako prepoznati kvalitetno vino od kojeg ne boli glava.

U utorak, 22.12.2015. godine održan je završni domjenak za naše drage predavače na kojem smo podijelili iskustva sa svih radionica. Predavači su nam donijeli dragocjene autohtone proizvode iz vlastite proizvodnje te im ovim putem želimo zahvaliti na darovima, znanju i iskustvu te se nadamo budućoj suradnji iduće godine.