Radionica „Student si? Putuj!“ održana je 23.1.2016. godine. Druga je to u nizu 12 radionica koje će se održati u sklopu projekta Info centra mladih Kaštela (financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Kaštela).

Životopisno predavanje članova ESN-a Split budno je slušalo više od 20 posjetitelja, koji su osim samih informacija o programima mobilnosti imali priliku čuti putopisne crtice studentata koji su bili na razmjenama.

Tako su Diana i Andrea, studentice koje su prvi semestar studirale u Pragu prikazale dvije priče o jednom gradu. Iako u istom gradu i s istim očekivanjima, imale su potpuno drugačija iskustva, ali dijele jednako oduševljenje iskustvom studiranja vani. Iva, studentica koja je semestar provela u Klagenfurtu, prikazala je film nastao za vrijeme studentskih dana u Austriji. Velike simpatije posjetitelja pokupio je Konstantin iz Grčke koji je iznio svoja iskustva razmjene u Španjolskoj, kao i stručne prakse u Splitu na kojoj je trenutno. Na kraju predavanja, Mario iz ESN Split predstavio je udrugu, njene ciljeve, trenutne aktivnosti i poteškoće s kojima se susreću. Pozvao je sve prisutne da kontaktiraju ESN Split ukoliko im je potrebna pomoć oko prijave na neki od predstavljenih programa ili ako žele volontirati kod njih.

Ukoliko ste bili spriječeni doći na radionicu, a zanima vas ova tema, više informacija možete dobiti u našem Info centru mladih Kaštela (u Kaštel Gomilici iza pošte, na parkingu Ribole). Lokaciju možete vidjeti ovdje